Sesongstart 2021

Sesongen 2021 er godt planlagt. Ove, Bassie og Frode ( om oss se innlegg fra 9/5 20) skal reise fra Bergen den 18. mai og målet i år er Svolvær i Lofoten. Vi skal utforske kysten på veien og planlegger å bruke ca 50 dager på turen. Du kan følge oss dag for dag her på bloggen. I Svolvær blir det manskapsbytte. Da mønstrer min kone Mona, yngste datter Andrea, eldste datter Maria med to av sine barn Petter og Mia, på for tur nedover til Trondheim. De blir med i 3 uker og så kommer nytt mannskap på. Hvem det blir er ikke avklart ennå.

Onsdag 14.april gikk vi (Ove, Bassie og Frode) til Bakarvågen og Askøy Båt og Motor for å ta S/Y Våren på land for rengjøring, polering og bunnsmøring. De siste dagene hadde vært vindfulle og kalde og vi hadde overskyet og litt regn på veien fra Kjøkkelvik til Bakarvågen. Den alltid blide og hyggelige Thomas tok imot oss og fikk båten greit på land. Han steamet båten under vannlinjen og satte den trygt på plass med gode støtter. Når han var ferdig fikk vi væromslag. Solen kom frem og temperaturen steg. Det ble bare bedre og bedre utover uken. Fantastisk vær for båtpuss ! Det var utrolig lite groe på båten i år. Selv om vi hadde brukt det billigste bunnstoffet da vi bunnsmurte i 2020. Vi brukte samme bunnstoff i 2021.  

Vi vasket, rubbet, polerte og vokset hele båten. Cockpit presenningen hadde vært inne til profesjonell vask, sying og impregnering. Dette hadde tæret på presenningen som opplevdes tynnere og mindre hardfør mot regn enn tidligere. Presenningen var ren og fin, men det hjelper ikke om vi skulle få vanngjennomtrenging på turen. Vi gir den derfor ett eller to ekstra lag med impregnering før turen starter.

Det ble også montert Raymarine AIS700(sender/mottaker) og redningsflåte. Vi hadde montør til å montere AIS, mens vi monterte redningsflåten selv. Det ble en tung jobb, men vi klarte tilslutt å få den festet på rekken akter. Etter 4 dager med god jobbing var vi ferdig og båten er klar for en ny lang og fin sesong på sjøen. Vi takker for god service og god støtte og hjelp hos Askøy Båt og Motor. 

Mandag 19. går vi tilbake til vår hjemmehavn Kjøkkelvik.