24.07.22 Siste etappe Bekkjarvik-Kjøkkelvik

Dette innlegget kommer lenge etter vi avsluttet turen, men vi ble minnet på at siste etappe ikke var kommentert av en av våre følgere og da var jeg rask med å fullføre bloggen for turen vår i 2022.

Etter en verdig avslutning på Bekkjarvik Gjestgiveri lørdag 23. og en god frokost gikk turen hjemover mot Kjøkkelvik den 24.juli. Vi hadde nå vært ute i nærmere 7 uker.  Det blåste fra sør og det var trangt i den nye havnen i Bekkjarvik. Fra båsen vi lå i og til båtene som lå langs neste brygge var det ikke betryggende avstand. Vi måtte langt frem i båsen før vi fikk lagt over.  Vi vurderte at det var fare for at vinden tok oss svært nært båtene på neste brygge. Jeg var over til båtene som lå der og ba om at de var på dekk når jeg skulle gå ut. Vi kom oss greit ut, men mistet en fender  i den trange båsen.

Vi hadde bestemt oss for å gå med motor hjemover. Vi passerte en del motorbåter som til vanlig går dobbelt så fort som oss, men som valgte å gå med «økonomifart» Det ble en grei tur og vi var hjemme i Kjøkkelvik etter ca. 3,5 time. Ca kl 15.30.

Vi tar med oss mange gode opplevelser fra 7 uker på seiltur i ukjente farvann. Vanskelig å sette opplevelsene opp mot hverandre, men vi vil nok huske turen til Ben Navis som  et av høydepunktene. Vi hadde ikke hatt noen store uheldige hendelser, båten hadde fungert fint og samspillet mellom oss tre hadde nok en gang fungert meget godt. Utrolig hvor mange hyggelige seilere vi traff på turen og vi opplevde å bli godt mottatt i alle havnene vi var innom.

Om det blir en ny tur i 2023 vil tiden vise.

På toppen av Ben Navis
På toppen av Ben Navis