Ekspedisjon 2022 i Vesterled. Skotland-Isle of Man-Irland-Nord Irland- Indre og Ytre Hebridene-Orkenøyene- -Shetland

Myken 2020

Sommer ekspedisjonen i år går til Skottland. Her går vi gjennom Caledonien Canal og videre til Crinan Canal. Herfra tar vi turen til Isle of Man videre til Dublin og Belfast. Turen går videre til Iona og noen stopp i Indre Hebridene før kursen legges mot Ytre Hebridene. Her skal vi ligge noen dager i Stornoway før turen går videre mot Kirkwall på Orkenøyene og derfra til Shetland. Fra Shetland blir det retur over Nordsjøen til Bergen. Vi har lagt en ramme på 2 mnd. for hele turen. Vi går fra Kjøkkelvik 7. juni.  

Vi vil skrive daglige blogger om turen og opplevelsene vi har underveis.

Forberedelsene til vår sommer ekspedisjon i 2022 er i full gang. Ny batteripakke er på plass og organisering (separering) av 3 separate batteripakker er gjennomført. Vi har hatt god hjelp av Bergen Batteriservice. Forbruksbatteriene er skiftet fra AGM til Litium 2×200 AH og ett med Bluetooth. Dette gjør at jeg kan følge med batterikapasiteten på mobilen. Startbatteriet et skiftet til AGM OPTIMA RTS4.2 Red Top 12V 50AH og batteriene til Truster og Ankervinsj er skiftet til 2x 50 ah AGM Optima.  Vi jobber også med installasjon av Solcelle panel 2 stk a 200 Watt. Dette skal være på plass før avreise. Vi venter på deler for å kunne fullføre installasjonen. 

Båten har vært på land og er vasket polert og bunnsmurt. Seilmaker Iversen har hatt riggsjekk på båten og vi er trygg på at båten vil være sikker på turene over Nordsjøen og Irskesjøen. Ove gjennomført ISAF sikkerhetskurs og skal avlegge prøve for ICC sertifikat. (Internasjonalt båtførerbevis) Vi forbereder oss nå på den praktiske prøven for ICC sertifikatet. Litt trening trenger vi for å sikre at prøven går greit.

Vi har også lest oss opp på området vi skal seile i og Reeds Almanakk og diverse kart er på plass, Gjesteflagg og Gult signalflagg er også kjøpt inn. Det er en god del å sette seg inn i før vi skal ut på vår første utenlandstur. Regler for toll og innreise og diverse skjema for dette må også være på plass.

Ingen av oss har seilt over Nordsjøen tidligere. Vi beregner ca. 3 dager fra vi forlater Norge til vi er på plass i Skottland og Inverness Marina.