Bassie, Frode og Ove på tur med SY Våren 2020

For andre året på rad reiser vi tre på tur. Vi tre er Ove Rune Sætre (Bassie), Frode Høstmark Nilsen og Ove Ådland. Gode gamle kompiser fra Loddefjord på 60-70 tallet.

Litt om Loddefjord før vi starter på seilturen. Den gang på 60 tallet så vi på Loddefjord som området helt fra “Øyren” der Vestkanten ligger i dag og helt frem til der gården til “Bellaen” startet. I tillegg kom områdene opp til Loddefjord kirke og helt frem til Storavannet og ikke minst Brønndalen. I dag tenker vi mer på Loddefjorddalen og Vadmyra som 5071 Loddefjord og hele Kjøkkelvikveien som Kjøkkelvik området. 

Loddefjord med Kjøkkelvikdalen var på 60 tallet landbruksområde med flere gårder i full drift.  70 tallet endret dette seg radikalt da utbyggingen av Vadmyra og Loddefjord dalen ble gjennomført. Vi som bodde her  gjennom denne utviklingen opplevde endringene på forskjellige måter. Noen med forargelse, mens andre ønsket fremtiden velkommen på en positiv måte. Jeg for min del så på dette som en naturlig utvikling av Bergen Vest. Det måtte bygges boliger og den gang Laksevåg Boligbyggelag hadde store planer for utvikling av Loddefjord området. Høyblokkene og handlesenteret som ble bygget stod i sterk kontrast med det vi før hadde av boliger og butikker i området. Det som følelsesmessig påvirket de fleste av oss var rivningen av alle hyttene i Loddefjord Kolonihage. Dette ble en trist følge av denne drabantby utbyggingen. Vi som bodde i øvre Loddefjord eller Kjøkkelvikveien slapp unna blokker i denne omgangen, men områdene i Brønndalen, Grønntuen og Åsen ble kraftig utviklet og bebygget  i årene som fulgte.

Å vokse opp i Loddefjord på 60 tallet var å gå på Nybø Skole hvor overlærer Fridtjof Hansen var sjef. For noen var det å gå i musikken “Nybø Skoles Musikkkors”, Med Åge Nesbø som dirigent. Spille fotball på Kjøkkelvik, gå i Speideren i Fæsterhuset hos Kjell Sørheim. Ikke minst å spille fotball hvor det var mulig å sette opp to mål. I Krabbedalen, i Brønndalen og aller mest på marken til Nils i Myrane. Det var å oppleve nye 45 singler spilt på Bambino platespillere og få med seg blant annet nyutgivelsene fra The Beatles fra 1962 og fremover. Det var et svært godt miljø å vokse opp i. Nok om Loddefjord i denne omgang.. 

 

SEILING 

Forberedelser.

 I fjor var vi på en ukes tur i Sunnhordland. Turen ble en suksess og vi bestemte oss for å ta en noe lengre tur i år. Vi starter fra Kjøkkelvik den 18.mai og regner med å være på reise i vel en måned. Kursen settes sydover mot Sørlandet og vær og vind får bestemme fremdrift. Vi er alle uerfarne seilere som lærer noe nytt hver gang vi seiler. Jeg har lest en god del teori og sett på video instruksjon på youtube, men det er i det virkelig liv man lærer og erfarer. Vi har nå jobbet med forberedelsene til turen en tid. Vi hadde båten på land på Florvåg 16-21 april og hadde en skikkelig vårpuss og service på motor. Vi skal gjøre båten reiseklar og ta om bord vår bagasje og ikke minst proviant på den 16.mai. 18.mail kl 10.00 sette vi kurs for Bekkjarvik. Langtidsvarselet gir oss håp om å få benytte vårt Genaker seil for første gang. Følg med oss på bloggen så får du vite om det gikk bra. Vi håper å få legge ut litt bilder og historier hver dag.

På seiltur i 2019 og kafebesøk i Bekkjarvik
Frode, Ove og Bassie på “Kafe” i Bekkjarvik
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg